Kommunikation & Samfund giver muligheder

Medierne fylder mere og mere i samfundet. Det er også derfor, vi har en studieretning inden for Kommunikation & Samfund. Interesserer du dig for kommunikation/it og samfundsfag, i forbindelse med hvordan det påvirker forskellige dele af samfundet, er studieretningen noget for dig.

Desuden får du adgang til over 150 forskellige uddannelser, efter du er færdig på KTG. Selvfølgelig afhængig af dine valgfag.

Hvad kan man blive til inden for Kommunikation & Samfund?

Selvom du har valgt Kommunikation & Samfund på KTG, er du ikke fastlåst til at vælge en videregående uddannelse inden for samme emne. Fordi HTX generelt arbejder med mange naturfaglige og tekniske fag, åbner du nemlig op for et bredt udvalg.

Det vil sige, at hvis du vil arbejde med noget i sundhedssektoren i stedet, er det en mulighed. Der findes både korte, mellemlange og lange videregående uddannelser, som du kan vælge.

Tjek et lille udvalg af dine muligheder ud her på siden.

Innovation og digitalisering – Bachelor

Vil du vide mere om it, digitalisering og selvfølgelig innovation, er en bachelor i Innovation og digitalisering oplagt for dig. Her lærer du blandt andet at evaluere teknologier, inden de bliver taget i brug. Du lærer også at være med til at udvikle forskellige digitaliseringsprojekter. Særligt inden for det offentlige.

Du har fremtidsmuligheder både i det private og det offentlige, og du kan selvfølgelig læse videre på en kandidat. Der er flere valg inden for it.

Generelt omhandler arbejdet selvfølgelig it-udvikling og digitalisering.

Bioanalytiker – Professionsbachelor

Vil du gerne lære om menneskets blod, celler og væv? Så er en professionsbachelor som Bioanalytiker et rigtig godt bud. Her lærer du at analysere biologisk materiale fra mennesker. Du skal fx udføre analyser og undersøgelser, kvalitetssikre dem, fortolke dem og formidle dem videre.

Du kan få en rolle inden for diagnostik af sygdomme, som selvfølgelig foregår i sundhedsvæsenet. Her vil du arbejde sammen med bl.a. læger. Du kommer fx til at skulle tage blodprøver og foretage andre undersøgelser på patienter.

I princippet er du klar til at arbejde, når du er færdig med PBA’en, men du kan også søge ind på en relevant kandidatuddannelse.

Kold Teknisk Gymnasium

Du kan også selv indtaste dine fag på Adgangskortet og se alle dine uddannelsesmuligheder, ud fra din valgte studieretning.

Datamatiker - Erhvervsakademisk

Du kan også vælge at blive datamatiker, hvilket er en 2½-årig uddannelse. Du lærer at programmere og udvikle it-systemer, og du kan bruge dine evner inden for alle tænkelige brancher. It fylder nemlig rigtig meget i samfundet i dag.

Du kommer til at arbejde med cases på uddannelsen, så du lærer at designe et program efter nogle specifikke behov. Det betyder også, at du er godt klædt på til at træde ud på arbejdsmarkedet efter uddannelsen.

Når du er færdig, kan du søge job som eksempelvis programmør, konsulent eller softwareudvikler.

Læs mere om datamatikeruddannelsen

Politi, militær eller beredskab

For at komme ind til politiet, skal du have en gymnasial uddannelse. Det kan derfor sagtens lade sig gøre, når du har studeret Kommunikation & Samfund på KTG. Uddannelsen på Politiskolen tager et par år, hvorefter din karriere i politiet kan begynde.

Efter end gymnasietid kan du også søge ind til beredskabsstyrelsen eller militæret. Også selvom du har trukket frikort eller er kvinde. Kvinder har nemlig værneret i Danmark.

Ofte stillede spørgsmål

Alle HTX-uddannelser varer 3 år. Hos KTG begynder du på grundforløbet i 1. g, og efter juleferien begynder du på den studieretning, du har valgt.

Som vi nævner længere oppe, har du rigtig mange muligheder for at uddanne dig efter teknisk gymnasium. Du behøver heller ikke at starte på en videregående uddannelse, men kan tage en erhvervsuddannelse i stedet.

Det svinger meget, hvor lange uddannelserne er. Nogle erhvervsakademiske uddannelser tager 2 år, andre 2½. En professionsbachelor kan også vare 3½-4 år.

En bachelor tager 3 år i Danmark, og hvis man tager en kandidat efterfølgende, er det 2 år ekstra. Herefter kan man som regel få arbejde. Har du læst fx medicin, skal du herefter specialisere dig, inden du reelt er læge/kirurg.

Erhvervsuddannelser tager som regel 4 år, men igen kan der være undtagelser.