Introduktion

Den stol du sidder på, den flaske du drikker af, din mobiltelefon og dens styresystem, den cykel du er kommet til skole på, den cykelsti du er cyklet på og den skolebygning du sidder i – alt er designet.

I designteknologi skal du have interesse for kreativitet. Og du skal have lyst til at arbejde innovativt med nye problemløsninger, der tager hensyn til for eksempel bæredygtighed eller en bestemt stil.

Som elev på den internationale studieretning, Designteknologi, kommer du ud i verden i minimum 2 uger.

Du rejser sammen med din klasse, og du skal være i praktik i en virksomhed. Det kan fx være i et arkitektfirma, en designvirksomhed eller du skal arbejde med teknologi-og problemløsning eller med virksomhedsudvikling

I løbet af dit praktikophold skal du løse en opgave, som du skal arbejde videre med når du er tilbage på KTG.

Du vil få et spændende indblik i sprog og kultur i et internationalt perspektiv. Du vil få en unik mulighed for at indgå i en virksomhed og få en oplevelse for livet.

Studieretningsfag

Studieretningsfag

TEKNOLOGI A
Her arbejder du med virkelighedsnære problemstillinger. Det handler om at få ideer, tænke vildt og anderledes og om at få produkter til at opfylde et behov, hvor der både er taget hensyn til udseende, form og funktion. Du arbejder med iværksætteri, og sammen med dine klassekammerater udvikler, producerer og markedsfører I jeres eget produkt

DESIGN B
I Design B arbejder du teoretisk og praktisk med designproces og designanalyse. Du arbejder med form og funktion, og du lærer at arbejde med design tværfagligt i sammenhæng med innovation, æstetik og teknologi. Du skal udarbejde dit eget designprojekt og præsentere det visuelt og mundtligt.

Det er de naturvidenskabelige, innovative og kommunikative fag, som fylder på KTG. Du vil opleve, at teoretisk viden og praksis kobles sammen – vi omsætter teorien i øvelser og forsøg i laboratoriet, værksteder og i vores sportshal.  

Derfor er en studenterhue fra HTX og KTG den, der åbner allerflest muligheder efterfølgende. Meget afhænger naturligvis af, hvilke valgfag du vælger. På Adgangskortet kan du se mere om de mange muligheder en HTX med Teknologi A og Design B på Kold Tekniske Gymnasium giver.   

Studieretningen designteknologi låser dig ikke til en fremtidig uddannelse, men åbner derimod mange døre som du kan læse mere om her.

Mød eleverne

Freya, 1. g
Simone, 2. g

Jeg har altid elsket at være kreativ og starte kreative projekter, så det var oplagt for mig at vælge design. Jeg har også valgt det, da jeg gerne vil arbejde med design i fremtiden. Måske noget inden for boligindretning, arkitekt eller noget i den retning. Jeg glæder mig til komme i gang.

Freya Bøwig

Elev

Det fedeste ved min studieretning er at arbejde med noget, som man kan se for sig. Vi har en teoretisk tilgang, men får samtidigt lov til at udvikle et produkt med hænderne. Jeg glæder mig specielt til 3.g, hvor vi skal arbejde med projekter i teknologifaget, og herefter udføre det i praksis i design.

Simone Lambertsen

Elev

Fakta

Obligatoriske fag:
Dansk A, Teknikfag A,
Matematik B, Kemi B, Fysik B, Teknologi B, Engelsk B, Idehistorie B
Kommunikation-it C, Samfundsfag C, Biologi C

Valgfag:
Innovation C, Filosofi C, Idræt C, Tysk C, Psykologi C, Programmering C, Design C, Kulturforståelse C, Teknologi og Kultur C
Samfundsfag B, Biologi B
Kemi A, Matematik A, Engelsk A, Teknologi A, Fysik A

Studieretningsfag:
Teknologi A, Design B

Uddannelsens varighed er 3 år. I de første 3 måneder går du i grundforløbet, hvor du bliver præsenteret for mange af de fag, du skal møde i gymnasietiden, og du får en grundig introduktion til de forskellige studieretninger. Ved afslutningen af grundforløbet vælger du studieretning.

Kold Tekniske Gymnasium er inde i en spændende periode præget af vækst igennem de sidste 3 år. På gymnasiet er der ca. 3-5 klasser pr. årgang og tilsammen er der ca. 225 elever fordelt ligeligt imellem piger og drenge.

Kold Tekniske Gymnasium er en del af Kold College, hvor der tilsammen går ca. 800 elever.

Lærere:
21 lektorer og 2 adjunkter

Rektor:
Mette Bernsdorf

Studievejleder:
Sine Christensen

For at kunne starte skal du have en 9. eller 10. klasses eksamen og være vurderet uddannelsesparat. Det er dine folkeskolelærere, der bedømmer din uddannelsesparathed ud fra dine karakterer, og hvor meget du interesserer dig for skolen.

Hvis du ikke blev vurderet parat, men alligevel vælger Kold Tekniske Gymnasium som din 1. prioritet, bliver du inviteret til en optagelsesprøve.

Studietur

I løbet af de 3 år på gymnasiet får du mulighed for at komme med på faglige og sociale studieture i Danmark og i udlandet. Det er altid populært, og vi opfordrer alle elever til at tage med. Studieturen i 2.g er obligatorisk for alle vores elever.

Et helt unikt studiemiljø

KTG er der plads til at være sig selv. Vi vægter det sociale og studiemiljøet meget højt. Du vil som elev fra første dag mærke og opleve, hvordan lærerne og ældre elever på gymnasiet gør meget for, at du skal føle dig hjemme og tryg i hverdagen. Vi er med andre ord et tæt fællesskab, hvor de fleste kender hinanden.

Der er også plads til at have det sjovt. Vi holder fester og fredagscaféer – og så er der masser af bevægelse i hallen og fitnesslokalet.

Plads til bevægelse

KTG kan du altid holde dig i bevægelse, hvis du har lyst. Vi har en spritny hal med masser af fede faciliteter. Her kan du udfordre dine venner i badminton. Du kan samle et hold til fodbold eller håndbold. Eller du kan løfte jern i vores fitnessområde med udsigt over hallen.

To gange om ugen har du mulighed for at deltage i morgentræning. Du kan enten bruge tiden i din egen klub, eller du kan være med skolens morgentræning – fx svømning, tennis, løb, yoga, klatrehal – eller vi hygger i køkkenet med sund morgenmad.