Introduktion

Når du som ung dyrker sport på højt niveau eller eliteidræt, er der mange bolde at holde i luften. Du skal præstere i sporten, følge med i skolen, hygge med vennerne i fritiden og måske også passe et fritidsjob. Der er kort sagt meget, du skal mestre på samme tid. Det kan være svært at planlægge en hverdag, hvor du kan få det hele til at gå op, og måske er din sport faktisk det eneste, du egentlig har lyst til.

Dyrker du sport på eliteniveau?

Som elev på Kold Tekniske Gymnasium får du de bedste muligheder for at kombinere din sport med en HTX-uddannelse. Kold Elite er et tilbud henvendt til elever, som dyrker sport på højt plan. Vi samler talenter og elite under samme tag, og derfor henvender tilbuddet sig både til de atleter, der via deres klub viser stort talent eller atleter, der kan betragtes som udøver på eliteniveau af andre grunde.

Uanset hvilken studieretning du vælger, så får du mulighed for at blive eliteidrætselev med gode betingelser for at dyrke idræt på højt niveau.

I dit samarbejde med lærere, studievejleder og eliteidrætskoordinator skaber vi en hverdag med fleksible muligheder i forhold til lektier og afleveringer – det sikrer, at du kan yde det ypperste i forbindelse med kampe, stævner og træningslejre

 

Morgentræning

Som elev på KTG, har du skemafri tirsdag og torsdag morgen. Det betyder, at du kan morgentræne i din klub, styrketræne i skolens fitnessfaciliteter eller f.eks. arbejde på afleveringer til de forskellige fag.

I dagligdagen går du i skole med forskellige klassekammerater, som alle interesserer sig for sundhed, sport og science. I din klasse vil der højest sandsynlig også være andre elever med samme passion for idræt, som du selv har.

Er du Team Danmark elev?

Ikke alle elever, der vælger at være eliteidrætselever på Kold, er Team Danmark elever. Hvis du har en drøm om at blive det, så kan vi hjælpe dig med at etablere kontakt og sende en ansøgning afsted. Kold Tekniske Gymnasium er Team Danmark Uddannelsespartner og har derfor en række særlige tilbud og muligheder på Team Danmark niveau og lige under.

Vi hjælper dig med at balancerer sport, fritid og uddannelse i samarbejde med forældre, uddannelse og klub og skaber derved de bedste betingelser for dual career med fuldt fokus på både sport og uddannelse.

Som Team Danmarks uddannelsespartner har Kold Tekniske Gymnasium følgende tilbud:
– Skemaer med plads til morgentræning
– Mulighed for forlængede forløb med Team Danmark godkendelse
– Supplerende undervisning i forbindelse med sportsrelateret fravær
– Study buddies og mentorer
– Fleksibilitet i forhold til undervisning, lektier og afleveringer