Innovation & Samfund giver muligheder

Vil du gerne udvikle dine kreative evner, arbejde med forskellige projekter og lære om bæredygtig udvikling? Dét er, hvad du kan med Innovation & Samfund. Pointen med studieretningen er at finde og skabe løsninger, som er bæredygtige for både mennesket, samfundet og planten. Studieretningen tager særligt udgangspunkt i fagene teknologi a og samfundsfag b, hvor du får mulighed for at blive fagligt udfordret.

Hvad kan jeg så blive til med dén studieretning?

Det overvejer du måske lige nu. Og svaret er heldigvis: Alt muligt!

Der er nemlig over 130 videregående uddannelser for dig at vælge imellem, når du skal videre efter Kold Tekniske Gymnasium.

Derfor er det vigtigt, at du vælger den studieretning, som interesserer dig mest lige nu. Man er nemlig ikke låst til absolut at gå samme vej efter gymnasiet. Hvis du vil lære om innovation og samfund lige nu, men læse noget helt andet efterfølgende, er der intet i vejen for dét.

Økonomi og informationsteknologi - Professionsbachelor

Vil du gerne være med til at udvikle forretninger? Kommunikation og it fylder rigtig meget i organisationerne, og du kan være med til at optimere arbejdet med begge dele. Med en PBA i Økonomi og informationsteknologi kommer du til at kunne skabe værdi både strategisk og økonomisk.

Som færdiguddannet kan du få arbejde i mange typer virksomheder. Din stilling kan fx være projektleder, forretningsudvikler eller it-konsulent.

Der er også muligheder for efteruddannelse eller optagelse på en kandidatuddannelse.

Procesteknolog – Erhvervsakademisk

Går du med en drøm om at udvikle mere bæredygtige fødevarer, er en uddannelse som Procesteknolog oplagt for dig. Her vælger du studieretning inden for enten fødevare-, mejeri- eller procesteknologi.

Dine fremtidsmuligheder ligger typisk i private virksomheder, og du kan få job i alt fra medicinalindustrien til storkøkkener. Du kan fx arbejde med kvalitetskontrol, produktudvikling og teknisk salg, afhængig af din studieretning og dine egne interesser.

Kold Teknisk Gymnasium

Du har også rig mulighed for at undersøge de andre uddannelser, som din studieretning åbner op for på adgangskortet på UG.

Samfundsfag - Bachelor

Du kan selvfølgelig også tage en bachelor i samfundsfag og lære meget mere om samfundsmæssige problemstillinger. Nogle af de områder, du kommer ind på, er magt, demokrati, økonomi og sociologi.

Du kan fortsætte på kandidatuddannelsen, og når du er færdiguddannet, har du forskellige muligheder.

Fx kan du få arbejde som underviser på gymnasiale uddannelser. Du kan også finde job i private virksomheder eller arbejde med administration i fx stat og kommune.

Smykker, teknologi og business - Professionsbachelor

Drømmer du om at bruge din kreativitet til noget som smykkedesign og smykkeproduktion? Så er du heldig, at der findes en uddannelse til netop dét. Med en professionsbachelor i Smykker, teknologi og business kan du producere og sælge smykker. Du lærer også at opbygge koncepter omkring smykkerne, så du får hele forretningsdelen med.

Uddannelsen kræver optagelse gennem kvote 2. Du får en optagelsesprøve som hjemmeopgave, og inden august får du at vide, om du er blevet optaget på studiet.

Der er flere muligheder som færdiguddannet. Du kan få job inden for marketing, salg, smykkedesign, indkøb, PR-koordinering eller arbejde som trendspotter eller iværksætter.

Ofte stillede spørgsmål

En HTX tager 3 år, og 2,5 af dem foregår på din studieretning.

Herefter afhænger din uddannelsestid af, hvilken type uddannelse du vælger, og om den kræver videreuddannelse. Nogle uddannelser tager 2 år, andre kræver mange flere år, inden du reelt er ”færdig”. Du kan altid læse om det under de specifikke uddannelser på ug.dk.

Er du stadig ikke helt solgt på studieretningen? De fire uddannelser, vi har vist dig her på siden, er kun en brøkdel af dine muligheder!

Uanset om du gerne vil arbejde med innovation og udvikling i fremtiden, eller du vil gå en helt anden vej, er der muligheder for dig.

Hvis du er nervøs for ikke at have nok muligheder efter HTX, kan du godt tro om igen. Faktisk åbner det tekniske gymnasium op for flere uddannelser end det almene gymnasium.

Som du kan læse her på siden, har du endda langt over 100 forskellige muligheder, når du er færdig med Innovation & Samfund på KTG.