Designteknolog giver muligheder

Er du æstetiker, kreativt anlagt og interesseret i design? Så er Designteknologi den helt rette studieretning. Du kommer nemlig til at arbejde med design af flere forskellige slags produkter. Og du lærer om forskellige stile, designere og teknologier til at skabe innovative løsninger.

Igennem studieretningen designteknologi vil du blive udfordret i fagene design b og teknologi a, som særligt kendetegner denne studieretning.

Hvad kan jeg så blive til med dén studieretning?

Du kan blive stort set lige, hvad du vil. Og det behøver ikke kun være inden for designområdet. Du kan også vælge at gå i en helt anden retning, når du er færdig på KTG.

Men det er selvfølgelig helt oplagt at blive inden for samme område, når du vælger uddannelse. Der er nemlig masser af muligheder. Både for dig, der vil arbejde med design på større skala og dig, der gerne vil designe fx tøj eller smykker.

Nedenfor har vi samlet fire forskellige uddannelser, der giver dig et indblik i dine over 130 muligheder.

Bygningskonstruktør - Professionsbachelor

På PBA-uddannelsen til bygningskonstruktør lærer du hele byggeprocessen at kende. Du lærer om blandt andet opmåling, materialevalg, virksomhedsdrift, tilstandsvurdering og afsætning. Under uddannelsen lærer du at planlægge bygge- og anlægsopgaver, så du kan være med til at koordinere og lede projekter som færdiguddannet.

Der er jobmuligheder i forskellige private virksomheder, fx hos entreprenører, arkitektfirmaer og ingeniørvirksomheder. Der findes også jobs i det offentlige.

Uddannelsen varer 3½ år, men du kan også blive byggetekniker efter 2 år.

Læs mere om uddannelsen hér.

Interaktionsdesign – Bachelor

Vil du gerne arbejde med design i teknologi, kan du starte på interaktionsdesign bacheloruddannelsen. Her handler det meget om at have brugeren i tankerne, når du udvikler og designer produkter.

Du lærer alt fra at designe interaktion mellem menneske og teknologi, programmere og analysere forskellige systemer. Brugeroplevelser, visualisering og prototyping fylder meget på uddannelsen.

Når du er færdig, kan du læse videre på kandidatuddannelsen i interaktionsdesign.

Herefter kan du søge jobs inden for informations- og kommunikationsteknologi, arbejde med forbrugerelektronik eller få job i medieindustrien.

Kold Teknisk Gymnasium

Du kan også selv bruge adgangskortet for at se alle dine andre muligheder.

Jura - Bachelor

Vil du bare gerne bruge dine kreative evner i din gymnasietid og studere jura bagefter? Så er det heller intet problem. Designteknologi som studieretning på KTG giver nemlig adgang til jurastudiet.

Med en bachelor i jura er det normalt at læse kandidaten efterfølgende. Herefter kan du få job i både det offentlige og i private virksomheder, fx som advokatfuldmægtig.

På bacheloren i jura studerer du dansk lov såvel som internationale retsforhold. Du lærer om, hvordan love bliver til, og hvordan du fortolker dem og bruger dem i dit arbejde.

På studiet har man også mulighed for at specialisere sig inden for fx strafferet eller skilsmisseret.

Designteknolog – Erhvervsakademisk

Er design din passion, kan du blive designteknolog med en 2-årig erhvervsakademiuddannelse. Her er der især fokus på planlægning, koordinering og eksekvering af forskellige opgaver inden for design og forretning.

Lidt ligesom på studieretningen Designteknologi hér, kommer ud til at skulle bruge din kreativitet sammen med teori og praksis. Du kan specialisere dig inden for fx mode, møbler, livsstil, marketing og kommunikation.

Alt efter hvilken retning du går i, kan du søge arbejde i mode- og livsstilsbranchen eller inden for marketing, medier og kommunikation.

Uddannelsen kræver optagelsesprøve. Læs mere om den her.

Andre spørger om…

Nogle af vores studieretninger åbner op for 250+ forskellige videregående uddannelser. Designteknologi giver dig over 130 valgmuligheder.

Helt generelt har du flere muligheder med en HTX end med andre gymnasiale uddannelser, fordi der er fokus på naturfag og teknologi.

Hvis du vælger en studieretning, er du dog slet ikke låst til at uddanne dig inden for det samme efterfølgende. Derfor opfordrer vi tit kommende gymnasieelever til at vælge den studieretning, der interesserer dem mest lige nu.

Er du bange for at blive ”skoletræt”, er heldet med dig! Der er nemlig mange forskellige erhvervsakademiske uddannelser og professionsbachelorer, hvor man arbejder hands-on med problemstillinger. Det betyder, at læsestof og forelæsninger ikke fylder lige så meget som på mange universitetsuddannelser.

Alle HTX-studieretninger, også Designteknologi, kan bruges til at søge ind hos politiet. Hvis det er dét, du vil, når du er færdig på KTG, er det derfor også en mulighed.