Programmering B

I Programmering på B-niveau kommer du til at løse problemer inden for mange forskellige områder. Du får lov at udvikle dig både kreativt og teknisk, fordi mange af løsningerne kræver innovation – og du skal selvfølgelig programmere dem.

Programmering B er en fast del af vores studieretning Datavidenskab, som giver et hav af uddannelsesmuligheder efter endt gymnasium. Du kan læse mere om dine fremtidsmuligheder her.

Hvad går Programmering B ud på?

Ud over at udvikle dine egne programmer, når du skal løse problemer, lærer du også at arbejde mere teoretisk og analytisk. Du kommer til at tænke over sammenhængen mellem brug og funktioner i forskellige programmer. Nogle gange skal du også rette, tilpasse og udvide eksisterende programmer.

Det handler kort sagt om at sætte det tekniske sammen med det kreative. Du lærer primært ét programmeringssprog, som du kommer til at anvende gennem hele forløbet.

Lyder det som noget for dig?

Kontakt os for at søge ind på Kold Tekniske Gymnasium.

Undervisningen i Programmering B på HTX

I løbet af undervisningen kommer du til at arbejde med flere forskellige temaer og projekter. Nogle gange foregår det i små grupper, andre gange skal du selv stå for projekterne.

Du kommer igennem teoretiske forløb, hvor vi arbejder med forståelsen af programmering og teknologier. Dén forståelse og teori kan du derefter bruge i dine projekter, som bliver baseret på en problemstilling.

På den måde lærer du at arbejde med programmering, som det kunne se ud på arbejdsmarkedet. Det kan endda være, du skal lave projekter for rigtige virksomheder,

Læs studie- og ordensreglementet, hvis du vil vide mere om, hvordan hverdagen foregår her på Kold Tekniske Gymnasium.

Programmering B valgfag på andre studieretninger

Du har mulighed for at vælge Programmering B som valgfag på flere forskellige studieretninger. Det kommer an på, hvilke andre fag du har, og om det passer ind i dit skema.

I valgfaget kommer du til at få undervisning med elever fra andre klasser, og I kommer til at arbejde i små grupper fra tid til anden.

Uanset om du har Programmering B som studieretningsfag eller som tilvalg, kommer du til at læse både danske og engelske tekster.

Du kan finde mere info om faget og læse bekendtgørelsen for Programmering B i læreplanen.

Besøg UVMs hjemmeside