Videnskabsteknologi giver muligheder

Videnskabsteknologi en af de studieretninger, der åbner op for absolut flest muligheder efterfølgende. Hvis du interesserer dig for rummet, naturen, og hvorfor verden ser ud, som den gør, er Videnskabsteknologi på HTX perfekt for dig. Studieretningen har særligt fokus på fagene matematik a og fysik a.

Hvis nu du ændrer interesser under din tid på KTG, er der ikke noget at være bange for. Du kan uddanne dig inden for alle typer brancher, også de kreative.

Hvad kan jeg blive til med Videnskabsteknologi?

Verden ligger åben for dine fødder, når du har valgt Videnskabsteknologi som studieretning. Det præcise svar afhænger selvfølgelig af dine valgfag. Men med Matematik A og Fysik A er du rigtig godt dækket ind, særligt for de naturvidenskabelige uddannelser.

Du har dog også mange andre typer uddannelser at vælge imellem. Blandt andet nogle mere kreative nogle med fokus på grafik, markedsføring eller medier.

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt det er noget for dig?

Lad dig inspirere af et lille udpluk af dine 250+ forskellige muligheder herunder.

Byggeteknologi – Bachelor

Hvis du godt kunne tænke dig at planlægge og opføre noget som broer, bygninger, boliger, veje eller havneanlæg, kan du uddanne dig til byggeteknolog.

Efter bacheloren kan du tage en kandidat og blive civilingeniør. Herefter kan du få arbejde i entreprenørbranchen, som rådgiver eller teknisk forvalter i kommunen.

Du lærer blandt andet om byggematerialer, og hvordan du indtænker energiforbrug og miljø i dine løsninger.

Globale forretningssystemer – Bachelor

En virksomhed er afhængig af sit forsyningsnetværk og leverancer. Uanset om man står for produktionen selv eller får ting produceret andetsteds.

Hvis du gerne vil lære mere om det globale forretningssystem, er uddannelsen noget for dig. Du lærer at styre, planlægge og udvikle globale forretningssystemer. Derudover får du også kompetencer inden for ledelse og organisering.

For at blive færdiguddannet skal du studere en kandidat efterfølgende og blive civilingeniør. Det giver dig mange muligheder i globale virksomheder inden for produktion, salg og service.

Kold Teknisk Gymnasium

Du har også mulighed for at tjekke alle dine andre uddannelsesmuligheder på adgangskortet.

Diplomingeniør Kemi – Professionsbachelor

Hvis du hellere vil tage en lidt kortere uddannelse og ikke en kandidat, kan du blive diplomingeniør i stedet. Det tager 3½ år at blive Diplomingeniør i Kemi.

Det er også en meget praksisnær uddannelse. Hvert semester arbejder du nemlig med cases fra rigtige virksomheder. Det giver dig god erfaring og flere kompetencer, så du er klar til at komme i arbejde som nyuddannet.

Jobmulighederne er inden for den kemiske industri, medicinalindustrien, i laboratorier og flere andre brancher.

Jordbrugsteknolog - Erhvervsakademisk

Hvis du interesserer dig for natur og miljø, kan en erhvervsakademiuddannelse som Jordbrugsteknolog være det rette for dig.

Du kommer til at samarbejde med virksomheder under uddannelsen, som minder om de virksomheder, du kan få arbejde i efterfølgende. Du kan fx blive rådgiver inden for landskab og anlæg, planteproduktion, husdyrproduktion, miljø og jordbrugsøkonomi.

Ledelse er også en del af uddannelsen, så du kan blive leder, når du er færdiguddannet.

Ofte stillede spørgsmål

Ligesom med alle vores andre studieretninger, varer Videnskabsteknologi 3 år. Det er inklusive de 3 måneders grundforløb.

Der findes især mange jobs inden for ingeniørarbejde, som du kan uddanne dig til, når du er færdig her på KTG. Du kan også blive fx landskabsarkitekt, radiograf eller handelsøkonom. Der er frit valg på (næsten) alle hylder.

Med Adgangskortet på UddannelsesGuiden kan du indtaste niveau på alle de fag, du har. Så får du vist alle de videregående uddannelser, du kan tage.

Afhængig af, om du vælger en erhvervsakademisk uddannelse, en professionsbachelor eller at studere på universitetet, tager det typisk 2-5 år at blive færdiguddannet.
De fleste korte videregående uddannelser kan man udvide med en overbygning. Derudover er der nogle uddannelser, som kræver x antal års erhvervserfaring, inden man kan blive færdiguddannet. Det gælder bl.a. revisor og læge.