Medicin & Sundhed giver muligheder

Medicin & Sundhed er for dig, der elsker eksperimenter og laboratoriearbejde. Du får masser af viden om biologi, teknologi, sundhed og kemi her på Kold Tekniske Gymnasium. Studieretningen tager særligt afsæt i fagene bioteknologi a og matematik a.

Men hvorfor er lige præcis denne studieretning den rigtige vej for dig at tage?

Scroll ned for at læse mere om dine fremtidsmuligheder.

Hvilke uddannelser åbner Medicin & Sundhed op for?

Med Medicin & Sundhed på Kold Tekniske Gymnasium har du over 250 forskellige uddannelser at vælge imellem, når du er færdig. Det giver sig selv, at det kan være svært at vælge, hvis du ikke er 100% sikker på, hvilken retning du vil gå i.

For at give dig en idé om, hvilke muligheder du har, kan du se 4 udvalgte uddannelser her på siden. Formålet er at vise dig, at du slet ikke skal føle dig begrænset af din studieretning på HTX.

Hvis du gerne vil arbejde med mennesker, kan du dét. Hvis du gerne vil være kreativ, kan du dét. Og hvis du gerne vil lave mere videnskabeligt arbejde, kan du også dét.

Biomedicin – Bachelor

Er du nysgerrig på nogle af de mest udbredte sygdomme som kræft, diabetes og Alzheimers, er Biomedicin en god uddannelse. Du lærer nemlig at forstå menneskekroppens funktioner på flere niveauer, bl.a. gen- og protein niveau. Molekyler og celler fylder selvfølgelig også meget, i og med du kommer til at analysere, hvordan og hvorfor sygdomme opstår.

Biomedicin kombinerer naturvidenskab med medicin og giver dig mulighed for at læse videre på en kandidatuddannelse.

Som færdiguddannet vil du kunne få arbejde i medicinalindustrien og arbejde med bioteknologi. Der er muligheder både i det private og i det offentlige.

Ernæring og sundhed – Professionsbachelor

Interesserer du dig meget for mad, og hvordan man kan fremme sundhed med fødevarer? Så kan du overveje en professionsbachelor i Ernæring og sundhed.

Det giver dig fremtidsmuligheder som klinisk diætist og inden for udvikling af bæredygtige og sunde fødevarer. Du kan også lære om ledelse og rådgivning inden for alt, der har med mad og ernæring at gøre.

På uddannelsen er det særligt det sundhedsfremmelige, der fylder. Både hvad gælder kost og fysisk aktivitet. Du kommer også ind på bæredygtighed og forebyggelse af sygdomme og lidelser relateret til forkert ernæring.

Kold Teknisk Gymnasium

Du kan altid selv tjekke, hvilke uddannelser Medicin & Sundhed åbner op for. Brug adgangskortet for at se dine uddannelsesmuligheder.

Arkitekt – Bachelor

Fordi Medicin & Sundhed åbner op for over 250 uddannelser, kan du også vælge at gå i en mere kreativ retning. Som arkitekt kan du arbejde på tegnestuer her i landet eller andre steder i verden.

Efter bacheloruddannelsen som arkitekt kan du læse kandidaten, som er nødvendig for at få de bedste karrieremuligheder.

Det giver sig selv, at det er en praktisk uddannelse, hvor du får mange forskellige færdigheder. Men du lærer også at indarbejde etik, funktion, teknologi, miljø og æstetik i dine tegninger.

Du får jobmulighed som fx byplanlægger, landskabsarkitekt og bygningsarkitekt. Der er bl.a. mulighed for at blive ansat i kommunen, men ellers er det mest normalt at være ansat i private virksomheder.

Financial controller – Erhvervsakademisk

Vil du gerne lære om økonomistyring, regnskab, revision og controlling, kan du blive Financial Controller AK. Det giver dig mulighed for fx at arbejde i revisionsvirksomheder eller i økonomiafdelinger både privat og offentligt.

Uddannelsen er en kort videregående uddannelse, og du kan begynde at arbejde lige efter. Du har dog også mulighed for at videreuddanne dig med en professionsbachelor (top-up). Nogle PBA’er er også adgangsgivende til kandidatuddannelser, så der er mange måder at udvikle dig på her.

Vil du gerne være revisor, kræver det et par års erhvervserfaring, inden du kan tage anden del af HD. Den tager også to år.

Det spørger folk tit om…

Medicin & Sundhed er en 3-årig gymnasial uddannelse på HTX. Du starter med et grundforløb det første semester, inden du kommer over på din valgte studieretning. Du har derfor også god tid til at beslutte dig for din endelige retning.

Nærmest hele verdenen ligger åben for dig, hvad gælder uddannelse og jobmuligheder i fremtiden. Du kan arbejde med kreative fag som multimediedesign, design og innovation og arkitektur. Du kan selvfølgelig også vælge at køre videre på de natur- og sundhedsvidenskabelige fag og blive læge, kirurg eller bioanalytiker.

Fordi vi har nogle standardfag her på KTG, kan du også uddanne dig inden for finans/økonomi og blive eksempelvis bankrådgiver, revisor eller bogholder.

Hvornår, du kan regne med at være færdiguddannet, afhænger meget af den uddannelse, du vælger. Der findes både korte videregående uddannelser på 2 år, bacheloruddannelser på 3 år, professionsbacheloruddannelser på 3½-4 år og selvfølgelig kandidatuddannelser. De varer i alt 5 år.

Vælger du en erhvervsfaglig uddannelse, tager det typisk også omkring 4 år. Her har du dog ikke brug for din gymnasiale baggrund.

Hvis du gerne vil holde alle muligheder åbne, er HTX et rigtig godt valg. Måske sad du med tanken om, at STX ville give dig flere muligheder. Men det er en myte.

Faktisk får du tit adgang til flere fag med en HTX-uddannelse end med andre.