Idræt & Sundhed giver muligheder

Bevægelse, sundhed og kroppens funktioner er en stor del af Idræt & Sundhed her på KTG. Du får masser af mulighed for at være aktiv i løbet af gymnasietiden. Du kommer også til at dykke ned i, hvordan kroppen fungerer – og hvorfor den fungerer sådan.

Med Idræt & Sundhed på HTX har du mange muligheder, efter du er færdig med gymnasiet. Generelt åbner HTX nemlig op for flere uddannelser end det almene gymnasium.

Hvad kan jeg blive til med Idræt & Sundhed som studieretning?

Det er selvfølgelig oplagt at tage en videregående uddannelse inden for ernæring, sundhed og pleje. Her er der masser at vælge imellem, alt efter hvad du interesserer dig mest for.

Men bare fordi du har Idræt B og Bioteknologi A som studieretningsfag, er du ikke låst fast på noget bestemt. Idræt & sundhed giver nemlig adgang til 139 videregående uddannelser. Inden for alle mulige kategorier.

Det indebærer både korte erhvervsakademiuddannelser, bacheloruddannelser og professionsbacheloruddannelser.

Idræt – Bachelor

Hvis du bliver endnu mere vild med idræt, end du var i forvejen, kan du søge ind på Idræt på universitetet. På uddannelsen handler det meget om, hvad der foregår i kroppen under motion og sport. Du kommer ind på alt fra fysiologi og anatomi til psykologi og sociologi.

Du kan læse en kandidat efter bacheloren, og herefter kan du få arbejde inden for uddannelse, sundhedssektoren, i idrætsorganisationer eller projektledelse.

Læs mere om bacheloren i Idræt her.

Automationsteknolog – Erhvervsakademisk

Automationsteknolog er en kort videregående uddannelse (2 år). Her er der også en del fokus på det praktiske. De fagområder, du kommer ind på, er blandt andet robotteknologi og projektudvikling. Du får også viden om teknisk matematik, måleteknik og dataopsamling til alle typer projekter.

Når du er færdig med uddannelsen, kan du fx få arbejde i industrien hos virksomheder, der producerer vindmøller, pumper eller andre maskiner. Du kan også søge job i offentlige forsyningsvirksomheder.

Du kan læse mere om uddannelsen på UG.

Kold Teknisk Gymnasium

Se en lille håndfuld af dine muligheder herover og under, eller tjek selv dine muligheder inde på adgangskortet.

Grafisk fortælling – Professionsbachelor

Er du kreativt anlagt og vil gerne lære at fortælle historier gennem illustrationer, grafik og tegnede billeder?

Så kan du med Idræt og sundhed som studieretning på KTG søge ind på professionsbacheloren i Grafisk fortælling. Uddannelsen tager 4 år og foregår på engelsk. Som færdiguddannet kan du fx på arbejde hos forlag, film- og medieproducenter, på magasiner eller i spil- og reklamebranchen.

En fremtid inden for Politiet, Beredskabet eller Forsvaret

HTX er en fuldt adgangsgivende gymnasial uddannelse for Politiskolen. Når du er færdig med gymnasiet, kan du selvfølgelig også søge om værnepligt i Forsvaret eller Beredskabet. Her er mange muligheder for at skabe karriere eller yde tjeneste i et par år. Det kan være oplagt, hvis du efter din tid på KTG har brug for et afbræk fra det akademiske.

Almindelige spørgsmål

På studieretningen Idræt & Sundhed skal du regne med 3 års uddannelse. Det er standard her hos Kold Tekniske Gymnasium.

Du starter med 3 måneder på grundforløbet, inden du vælger studieretning. Dvs. det reelt kun er ca. 2,5 år, at du læser på din studieretning.

 

Som du kan se lidt længere oppe, er der noget for alle! Du skal slet ikke føle dig låst af, at du har mere naturfaglige fag på KTG. Hvis du gerne vil udfolde dig kreativt, dykke ned i psykologi eller tage en erhvervsuddannelse, kan du også dét.

Du kan derfor få alle typer jobs, fx som underviser/lærer, projektleder, konsulent, grafiker, analytiker eller noget helt sjette.

Det er forskelligt, hvor lang tid det tager at blive færdiguddannet. Fx tager en bachelor i idræt 3 år, men yderligere 2 år for en kandidat.
En erhvervsakademisk uddannelse tager kun 2 år, og de fleste giver adgang til en top-up som professionsbachelor. Denne tager normalt 1½ år.
Starter du på en professionsbachelor efter Idræt & Sundhed på HTX, kan du ofte regne med 4 års uddannelse. Det kommer meget an på, hvad du studerer.