Datavidenskab giver muligheder

Datavidenskab kommer du til at arbejde med alt fra spil til større, teknologiske udfordringer. Der er ingen tvivl om, at data, systemer, algoritmer og teknologi generelt kommer til at spille en stor rolle i fremtiden. Derfor er det godt at opbygge en god forståelse for dén verden.

Studieretningen ligger et særligt fokus på fagene programmering b og matematik a, som studieretningen åbner for ca. 260 forskellige videregående uddannelser.

Hvilke jobs kan jeg få med Datavidenskab som studieretning?

Fordi du har så mange uddannelser at vælge imellem, kan du selvfølgelig gøre karriere inden for rigtig mange brancher!

Det gælder både den offentlige og den private sektor – fra sygeplejerske til ingeniør.

Herunder har vi udvalgt fire forskellige uddannelser, som måske kan give dig et indblik i, HVOR mange muligheder du har med netop denne studieretning.

It-produktudvikling – Bachelor

Vil du gerne arbejde med udvikling, design og opbygning af it-systemer og andre it-produkter? Så er en bachelor i It-produktudvikling oplagt for dig! Du kommer til at udvikle koncepter, lave undersøgelser og eksperimentere med forskellige designs og softwares.

Uddannelsen er opbygget af forskellige kurser, som spænder fra algoritmer og programmering til oplevelsesdesign og netværksarkitektur. Du får derfor en bred forståelse for de forskellige aspekter af it-systemer og digitale produkter.

Du kan læse videre på en kandidat efterfølgende, og som færdiguddannet har du mange jobmuligheder. Fx inden for softwareudvikling, design, brugeroplevelser og programmering. Du kan læse mere om uddannelsen her.

Diplomingeniør, bygning – Professionsbachelor

Diplomingeniør – bygning uddannelsen lærer du om bygge- og anlægsarbejde. Det gør, at du kan være med fra start til slut, når en bygning eller vej skal projekteres.

Du lærer om alle trin i planlægningen, projekteringen og beregningen af arbejdet. Fx kommer du også til at tegne 3D-modeller og arbejde med bæredygtige løsninger. Jo mere klimavenlige løsninger, man kan lave, jo bedre – og derfor lærer I om det på uddannelsen også.

Når du er uddannet diplomingeniør, findes der jobs i blandt andet entreprenør- og ingeniørfirmaer. Du kan også få job i et forsyningsselskab eller i det offentlige. Uddannelsen giver også adgang til civilingeniøruddannelsen.

Kold Teknisk Gymnasium

Du har også mulighed for at krydse alle dine fag af på adgangskortet. Der kan du få vist alle uddannelser, som din studieretning giver adgang til.

Multimediedesigner – Erhvervsakademisk

Uddannelsen som multimediedesigner tager 2 år og giver dig muligheder inden for flere arbejdsområder. I løbet af uddannelsen kommer du nemlig til at arbejde med brugeroplevelser, content creation til digitale medier, programmering, teknologi og forretningsforståelse.

Du kan få evner inden for både det grafiske og kodning. Det betyder, du også kan vælge mellem flere forskellige overbygninger og uddanne dig til professionsbachelor.

Afhængig af dine ønsker og kompetencer, kan du få arbejde som fx frontend udvikler, UX designer, digital designer eller som SoMe koordinator.

Sundhedsteknologi – Bachelor

Kunne du tænke dig en fremtid i sundhedssektoren eller i medicinalindustrien? Så er en bachelor i sundhedsteknologi et godt sted at starte. Du lærer nemlig at udvikle og bruge forskelligt udstyr og metoder, som hjælper både patienter og ansatte i sundhedssektoren.

På uddannelsen kommer du til at arbejde med matematik, elektrofysiologi, sundhedsvidenskab, teknologi og klinisk praksis. Med andre ord er det en tværfaglig uddannelse, der giver dig rigtig mange muligheder.

Efter bacheloren kan du læse til civilingeniør og arbejde med ny teknologi til sygehusene – eller forske i nye metoder, der kan forbedre behandling og diagnosticering af patienter.

Dette spørger andre også om…

Generelt er erhvervsakademiske uddannelser og professionsbachelors mere praksisnære end universitetsuddannelser. Der findes dog undtagelser, så læs om de forskellige uddannelser, du kunne være interesseret i.

Tjek selv adgangskrav og generelle fokusområder inde på ug.dk.

Du kan også vælge at tage en erhvervsfaglig uddannelse.

Hvis Datavidenskab ikke rigtig er noget, du vil uddanne dig inden for efter KTG, er det intet problem. Studieretningen åbner op for over 250 videregående uddannelser.

Du kan altså skifte fuldstændig over i noget helt andet, hvis det føles rigtig for dig til den tid. Men er Datavidenskab den studieretning, du synes er mest spændende nu og her, så vælg dén! Du bliver ikke låst af dit valg af studieretning.

Ja, det kan du sagtens. En HTX er, ligesom andre gymnasiale uddannelser, adgangsgivende for politiskolen.

Og vil du gerne ind hos Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen, er det selvfølgelig også muligt for dig.